PUSHA

Skåne bäst på ekologisk mat [15]

Skånes kommuner är bäst i landet på inköp av mat som är ekologisk. I övrigt går det trögt med de Skånes miljömål, som man hade hoppats kunna nå innan 2020.

Mänskligt grisembryo skapat [13]

Mänskliga inducerade pluripotenta stamceller förs in i en blastocyst (ett tidigt embryostadium) från gris.

Flydde till Thailand [14]

Flydde till Thailand – slipper straff för flera farliga vapen

Kungspytonorm behöver nytt hem [13]

Nordens Ark letar efter ett nytt hem åt den kungspytonorm som hittats i ett bergrum i Uddevalla. Ormen var välmående när Christer Larsson hämtade den, trots att den förmodligen fått klara sig på egen hand i flera månader.

Därför dödar de höga bergen [14]

Människor som vistas i de högsta bergen utsätter sig för stora risker, eftersom extrem höjd är livsfarlig för organismen.

Livet på landet lockar fortfarande Ulrika [13]

Ulrika Ewest Karlsson växte upp på ett gammaldags jordbruk med hästar som arbetskraft. Som 20-åring tog hon över familjens gård. I dag, nästan 30 år senare, är det fortfarande djuren och livet på landet som lockar.

"Det är faktiskt celler i vår kropp" [14]

Skor med saltkristaller och gubbar som hänger från taket

Nya förstaklasskabinen – som ska slå allt annat [15]

Slaget om mesta flyglyxen trappas upp ännu ett snäpp när Emirates nu presenterar sina nya förstaklass-sviter. Vad sägs om fejkade fönster där du ser vad som pågår utanför?

Dinosauriesmugglare gripen i USA [15]

Floridabon Eric Prokopi misstänks ha smugglat in ett 70 miljoner år gammalt dinosaurieskelett till USA – för att sedan sälja det. När han avslöjades kom det fram att han gjort affärer med bendelar från Asien sedan 2007. Nu riskerar han 35 års fängelse.

Youtube [14]

Digiträning: Nytta och nöje på Youtube - så får du ut mer av videotjänsten

< Föregående 1 2 3 4 5 6 7 ... 2335 2336 Nästa >