PUSHA

Testar strålskydd i tegel från Mars [21]

Om människor ska vistas på planeten Mars måste de bo i strålskyddade bostäder. Hur sådana kan byggas av planetens egna råvaror undersöker ESA.

Skånsk äggakaga med recept av Leif Mannerström [16]

Bara godsaker idag. En skånsk äggakaga med recept av Leif Mannerström.

Mybanker.dk - Sammenlign banker og spar penge [14]

På Mybanker.dk kan du først og fremmest sammenlign tilbud på forbrugslån, banklån mm., og finde det billigste tilbud. Derudover kan du også indtaste dine oplysninger og se, om du kan opnå et billigere og bedre banktilbud, end du allerede har i dag. Alt sammen gratis og uforpligtende.

Mystiska tecknen i isen förbryllar på Island [15]

Vad eller vem ligger bakom de mystiska tecknen på den frusna sjön på lsland? Naturvårdare på plats säger sig aldrig ha sett något liknande.

Skåne bäst på ekologisk mat [16]

Skånes kommuner är bäst i landet på inköp av mat som är ekologisk. I övrigt går det trögt med de Skånes miljömål, som man hade hoppats kunna nå innan 2020.

Mänskligt grisembryo skapat [14]

Mänskliga inducerade pluripotenta stamceller förs in i en blastocyst (ett tidigt embryostadium) från gris.

Flydde till Thailand [15]

Flydde till Thailand – slipper straff för flera farliga vapen

Kungspytonorm behöver nytt hem [14]

Nordens Ark letar efter ett nytt hem åt den kungspytonorm som hittats i ett bergrum i Uddevalla. Ormen var välmående när Christer Larsson hämtade den, trots att den förmodligen fått klara sig på egen hand i flera månader.

Därför dödar de höga bergen [15]

Människor som vistas i de högsta bergen utsätter sig för stora risker, eftersom extrem höjd är livsfarlig för organismen.

Livet på landet lockar fortfarande Ulrika [14]

Ulrika Ewest Karlsson växte upp på ett gammaldags jordbruk med hästar som arbetskraft. Som 20-åring tog hon över familjens gård. I dag, nästan 30 år senare, är det fortfarande djuren och livet på landet som lockar.

< Föregående 1 2 3 4 5 6 7 ... 2336 2337 Nästa >