PUSHA

Web2.0 design av klassiska logotyper [46]

Web2.0 förknippas ofta med skinande logos med spegelbild, gradienter och pastellfärger, gärna med en liten notis om att det är en beta version. Här har några skickliga grafiker gjort web2.0-versioner utav kända logotyper. Mycket underhållande!

Visualisering av Döda i Israel-Libanon-konflikten [40]

Sorglig men talande illustration av antalet döda i Israel respektive Libanon till följd av den pågående konflikten. Varje kista representerar ett människoliv. Siffrorna är hämtade från BBC.

Simma i Sirap [42]

En empirisk studie har visat att man simmar lika snabbt i sirap som i vatten! Så nu vet vi det.

Nytt hopp om botemedel mot Alzheimers [49]

Forskare i Melbourne har tagit fram ett läkemedel som de hävdar ska kunna bota personer med Alzheimers. Läkemedlet motverkar uppbyggnaden av det farliga proteinet amyloid. Tester på människor inleds i Sverige nästa månad.

Brev från MPAA till Sverige [44]

Det verkar som att den amerikanska filmorganisationen MPAA trots allt hade en del att göra med nedstängningen av The Pirate Bay. Här är ett brev som de sänt till sveriges statssekreterare.

Milliondollarbody [38]

En stockholmare spinner vidare på idén bakom milliondollarhomepage och säljer nu sin kropp som reklampelare. Köparna får tattuera valfritt motiv på den del de köper, priset är $1000 per kvadratcentimeter och man måste som minst köpa 4 kvadratcentimeter.

Monopol slutar med papperspengar [46]

I nya versionen av monopol har man valt att sluta med papperspengarna och istället använda kreditkort. Till spelet hör en liten elektronisk avläsare som kan sätta in och ta ut pengar på kortet.

Fredspristagare vill döda Bush [43]

Betty Williams fick Nobels fredspris för 30 år sedan, i ett tal inför hundratals barn nyligen sa hon "Right now, I would love to kill George Bush.".

Zidane i olika länder [39]

Sida som illustrerar hur Zidane-incidenten upplevdes i olika länder. Rolig kritik av media.

Akvarie i Toaletten [41]

Har du alltid drömt om att ha ett akvarie i toaletten? Nu är det möjligt! Toalettstolen har ett akvarie i vattentanken och sägs vara ofarligt för fiskarna.

< Föregående 1 2 ... 2333 2334 2335 2336 Nästa >