PUSHA

Rita på vattnet [35]

Forskare har skapat en maskin som med hjälp utav vågor kan "rita" bokstäver i vatten. Maskinen består av 50 våggeneratorer. Tyvärr tar det mellan 15 och 30 sekunder att få till varje bokstav, vilket i och för sig är en stor förbättring mot deras tidigare maskin som tog 15 minuter på sig.

Vad tyst det blev [36]

Rolig svensk teknad kortfilm om en tjej, en kille och deras tankar. Något vulgär men igenkänningsfaktorn är mycket hög!

3D Tetris [43]

Det här är en 3d-version av tetris som är väldigt likt ett 3d tetris som fanns till dos för många år sedan men som nu går att spela online. Som vanligt ska du fylla ett lager fullt för att det ska försvinna, men nu finns det 3 dimensioner.

Trattgramofon som spelar mp3 [33]

Saknar du den gamla goda tiden då musik spelades på skiva? Den engelska designern Michael Kennedy har skapat en trattgramofon som du kopplar till din iPod. Gramofonen har även en skärm där skivans grafik visas.

Bush's krigsplan inkluderar 7 länder [33]

Redan i november 2001 fanns en plan för hur USA skulle invadera totalt 7 länder: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Iran, Somalia och Sudan. Allt enligt general Wesley Clark.

Vaccin mot fågelinfluensa kan levereras till 2007 [36]

Det engelska företaget GlaxoSmithKline tror sig ha funnit ett vaccin mot H5N1 som kan ges i mycket små doser. Vaccinet kan vara redo för massproduktion under 2007.

Betydelsen av en extra nolla [37]

Den här videon ger en ganska bra bild av hur stor betydelse en tiopotens kan ge. Kunde kanske vara något för alla mattelärare att visa i skolan.

Web2.0 design av klassiska logotyper [46]

Web2.0 förknippas ofta med skinande logos med spegelbild, gradienter och pastellfärger, gärna med en liten notis om att det är en beta version. Här har några skickliga grafiker gjort web2.0-versioner utav kända logotyper. Mycket underhållande!

Visualisering av Döda i Israel-Libanon-konflikten [40]

Sorglig men talande illustration av antalet döda i Israel respektive Libanon till följd av den pågående konflikten. Varje kista representerar ett människoliv. Siffrorna är hämtade från BBC.

Simma i Sirap [42]

En empirisk studie har visat att man simmar lika snabbt i sirap som i vatten! Så nu vet vi det.

< Föregående 1 2 ... 2332 2333 2334 2335 2336 Nästa >