PUSHA

Från barn till Gud [32]

Här är små korta brev som barn skrivit till Gud. Många är mycket underhållande och söta.

Världefulla Varumärken [26]

BusinessWeek har sammanställt en lista på de 100 mest värdefulla varumärkena i världen, och hur värdefulla de uppskattas vara. Etta är CocaCola med $67 miljarder. Inte förrän på 41 plats hittar vi svenska IKEA.

Exploderande Hus [26]

Konstnären Ben Grasso målar exploderande hus, ganska udda men snyggt!

Ögats Bandbredd [27]

Forskare i Pennsylvania har lyckats uppskatta hur mycket information ögat kan skicka till hjärnan, det rör sig om ca 10 miljoner bitar i sekunden vilket är jämförbart med en vanlig nätverksanslutning.

Phosphor - Världens första online FPS [28]

Här är ett spel som är ganska likt quake. Det som är speciellt är att spelet är gjort i shockwave och spelas online, du behöver alltså inte ladda hem något spel. Det här är det första så här passa avancerade onlinespelet som gjorts hittills men antagligen inte det sista!

Vaccin mot rökning [26]

Ett nytt vaccin ska blockera nikotinet i cigaretter från att nå hjärnan och därmed ta bort ruset som skapar beroendet. Att vaccinet fungerar har ännu inte bevisats och det lär dröja innan det når den svenska marknaden.

Är detta barntillåtet? Inte riktigt… (humor, rolig [27]

Nu är det dags för ännu en kortfilm av David - mannen bakom "Vad tyst det blev" I “För barnen” pitchar David TV-idéer för barnprogram. Se filmen här!

Kryptera inte - Göm i SPAM [28]

När man krypterar ett meddelande så blir det ganska tydligt att det meddelandet är viktigt. Någon kom på den smarta idén att istället för att kryptera ett meddelande så göms meddelandet i spam. Ingen skulle misstänka att leta efter dina hemligheter i skräpkorgen. Genialt!

Tuggummikonst [27]

Jason Cronenwald gör tavlor med blondiner utav tuggummi. Inga färger används utan för att få fram olika nyanser tuggas tuggummin av olika färg ihop. Han tuggar sällan själv utan har ett hängivet gäng tuggare som tuggar åt honom.

SvD säljer också porr [30]

Svenska Dagbladet anklagade för ett tag sedan piratbyrån för att deras webbshop sålde tröjor med sexistiskt tryck. I själva verket var det inte ens piratbyrån som sålde de tröjorna utan det var företaget de anlitade som även hade andra kunder. Nu har det dock kommit fram att SvD också har en webbshop där det säljs "Vuxenfilm". Efter att det här kommit fram verkar SvD ha tagit bort den delen och försökt mörka hela historien genom att ta bort kommentarer kring detta.

< Föregående 1 2 ... 2330 2331 2332 2333 2334 2335 2336 Nästa >