PUSHA

DeviantArt Version 5 [23]

En ny version av deviantart.com presenterades idag. Förutom en rejäl ansiktslyftning har sidan även fått en del nya funktioner som möjlighet att "embedda" material m.m.

Styr svensk dator med ögonen [23]

Svenska företaget Tobii har tagit fram en dator, MyTobii P10, som man kan styra med ögonen. I dagsläget kostar den $17 000 men detta kan vara början på ett nytt sätt att kontrollera datorn, om inte annat ett mycket välkommet hjälpmedel för funktionshindrade.

Ett foto om dagen i 3 år [25]

Ahree Lee har tagit ett foto av sig själv en gång per dag sedan november 2001, resultatet blev en kort film, "me", där man ser hur hennes ansikte förändras. Hon fortsätter fortfarande att fotografera sig själv så filmen blir förhoppningsvis längre och längre.

Bodström Backup - Paketet vi inte vill sälja [24]

Webbhotellet Bahnhof har tagit fram ett paket som följer de kriterier som kommer krävas av de flesta företag, myndigheter eller organisationer som driver en egen mejlserver och IP-nät när Thomas Bodströms krav på datalagring blir verklighet. Paketet kostar 75 000 i månaden och har en startavgift på 100 000 och detta är antaligen ingen överdrift.

WikiMapia - Markera själv viktiga platser [23]

WikiMapia är ett nytt wiki-projekt där man kan märka ut platser på Google Maps kartan, man kan skriva ett namn samt en beskrivning av platsen som märks ut med en rektangel. Mycket bra projekt som kommer kunna underlätta när du vill hitta små mål.

Bekämpa PayPal-bedragare [24]

Ett mail som säger sig vara från paypal och be dig lämna ut ditt användarnamn och lösenord ska du akta dig för. Det är ett s.k. phising-försök att få dig att lämna ut dina uppgifter. På sidan där man skulle fylla i uppgifterna fanns en bild på 3kb. Nu har någon finurlig person gjort en liten flash-applikation som laddar ned bilden så länge du besöker den här sidan. Idén är att om många laddar bilden samtidigt kommer bedragarens server krasha eller hans sida åtminstone tas ned. Kreativt & smart!

9 månader på 20 sekunder [27]

En kille har tagit ett foto varje dag under nio månader på sin gravida fru. Resultatet är den här videon där man ser hennes mage växa på 20 sekunder.

Larver i Flogsta [24]

Flogsta ser ut att ha invaderats utav Häggspinnmal som spunnit in hela staden i någon slags slemväv. Coola bilder!

Konst av Damm på bilrutor [24]

Scott Wade ritar kända konstverk i dammet som samlas på bilars vindrutor. Här finns en stor samling bilder på hans verk. Mycket imponerande!

Googles - Flygsimulator med Google Maps [27]

Det här är den mest kreativa användningen av google maps api:t jag sett hittills. Man väljer först stad och får sedan styra ett litet plan över den staden med riktiga satellitbilder som underlag. Mycket roligt även om det kanske inte är så mycket till spel.

< Föregående 1 2 ... 2329 2330 2331 2332 2333 2334 2335 2336 Nästa >